Digitale geletterdheid

Economic Board Groningen (EBG) heeft in het kader van het stimuleren van het aardbevingsgebied een bedrag ter beschikking gesteld om te investeren in digitale geletterdheid voor het primair en voortgezet onderwijs. Onder de naam Kansrijke Groningers heeft een aantal scholen uit het aardbevingsgebied zich verenigd in een samenwerkingverband om deze doelstelling van EBG te helpen realiseren.
In opdracht van Kansrijke Groningers geeft het bedrijf ‘Basicly’ op onze school een invulling van digitale geletterdheid in de klas. 

Je bent digitaal geletterd wanneer je de volgende vaardigheden beheerst:

ICT-basisvaardigheden

Dit zijn de kennis en vaardigheden die nodig zijn om computers en netwerken te begrijpen, om diverse technologieën te bedienen en om de mogelijkheden en beperkingen van technologie te begrijpen.

Computational thinking

Onder computational thinking valt het zelf kunnen aansturen van computers en computergestuurde apparaten, het analyseren en organiseren van gegevens en het formuleren van goede zoekvragen.

Informatievaardigheden

ze vaardigheden helpen je bij het zoeken, vinden beoordelen en verwerken van online informatie.

Mediawijsheid 

Hierbij gaat het om bewust, kritische en actief bezig zijn met alle beschikbare media om zo volledig deel uit te kunnen maken van de wereld om ons heen.

De vaardigheden worden ingezet tijdens het thematisch werken (OA2SE).